• Start

TEO komt met 2-0 achter, maar verslaat GVAV met 7-2

Na een hele slechte start waarin GVAV twee keer wist te scoren heeft TEO binnen een uur het roer omgegooid en wist met maar liefst 7 goals in dat tijdsbestek GVAV over de knie te leggen.

Met een complete selectie wachtte de ploeg van het trainersduo Van der Hoek en Majoor het team uit Groningen op. Werd er uit nog met 2-2 gelijk gespeeld op een niet bepaald favoriet kunsgrasveldje, vandaag was het niet veel beter met een erg hobbelig en dus zwaar veld. Dit zou in het voordeel moeten zijn van de Ten Posters, niets leek echter minder waar.
Tijdens de warming-up werd de grap al gemaakt over het veld als drijfzand, daar handelden alle blauw-witten in de openingsfase ook naar. GVAV had hier toch beduidend minder moeite mee en dicteerde het spel. Dit leverde in de eerste 10 minuten al een handvol kansen op, waarbij TEO goed weg kwam dat er maar 1x gescoord werd. Toen TEO langzaamaan grip begon te krijgen op alles (veld, wedstrijd, tegenstander) scoorde GVAV opnieuw knap door een goede voorzet te verlengen achter de kansloze Robert Majoor.
Nog geen half uur gespeeld, maar we keken tegen een moeilijk te overbruggen achterstand aan. Met name omdat GVAV gewoon de betere was en met de huidige aanpak van lange ballen snel thuis zou er met moeite nog 3x gescoord worden.

Net op het juiste moment was het toch raak: niet lang na de 0-2 was het Rense Jan Joldersma die zijn totaal weer eens wat opvijzelde, nadat Jeroen Coster hem vanaf links bediende en hij met een teenlengte verschil voor zijn man kon komen.
TEO kreeg weer wat vertrouwen en medespelers werden beter gevonden. Zo werd GVAV wat terug gedrongen en zou er toch weer wat mogelijk zijn. Opnieuw een geweldig moment voor een treffer, een afgeslagen bal werd door Hans Reitsema naar de geheel vrijstaande Jeroen Coster gespeeld. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar zag een Groninger bij de achterlijn over het hoofd dus de treffer werd logischerwijs goedgekeurd.
TEO terug in de race, en kwam voor rust zelfs op voorsprong. Hans Reitsema speelde Emiel Kruger aan, deze legde weer breed en Hans zag de keeper niet helemaal goed opgesteld staan. Met het verkeerde been werd de bal geplaatst in de bovenhoek geschoten.
Direct na dit moment floot scheidsrechter af voor de rust.

Wat een kantelmoment nu al in deze wedstrijd. TEO werd licht in het zadel geholpen door het uitvallen van de spelbepaler bij de tegenstander, maar mocht toch trots zijn op de manier er was teruggevochten.

Zonder te wisselen begon TEO aan de tweede helft, de aftrap van de tegenstander werd afgejaagd en binnen een minuut werd de 1e kans van de tweede helft genoteerd. De tweede aanval was wel raak, Marten Reitsema omspeelde als voorstopper twee man en stuurde Joldersma de diepte in. Hij wist beter raad met de stuiterende bal dan zijn twee belagers, kon zich sterk vrijmaken en plaatste de bal in de onderhoek. Hiermee was de winst veilig gesteld, de timing van deze 4 goals was gewoon perfect.
GVAV ging niet akkoord met deze nekslag, en probeerde zich tevergeefs terug te vechten. Er bleef dus veel ruimte op het middenveld en dit werd prima uitgebuit.
Het was opnieuw Coster die de bal vanaf links voorbracht en Emiel Kruger wist te bereiken. Zijn doelpoging deed de bal voor de voeten van opnieuw Joldersma belanden, die al zijn energie in de afronding legde en de bal tegen de touwen roste.
Nog geen kwartier na rust en de score stond ineens met 5-2 op het bord.
Freewheelend leek ineens alles mogelijk in Ten Post, de 6-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Deze keer was het Hans Reitsema die de bal vanaf links voorgaf op Rense Jan Joldersma en de spits kopte hiermee zijn vierde van de middag raak.
Vlak hierna de 7-2: Emiel Kruger werd uit balans gebracht, de scheidsrechter zag hier onterecht een overtreding in. De vrije trap werd door Hans Reitsema voor de goal gebracht, maar dezelfde pechvogel die die vrije trap 'veroorzaakte', verlengde de bal achter zijn eigen keeper.
Nu was het welletjes met de score, al hoopte het publiek vurig op de dubbele cijfers. Jeroen Coster, Emiel Kruger en Bas van der Hoek verlieten het veld voor Jeroen Eissens, Jarno Kruger en Patrick Schut. Ook nu ontstonden er goede mogelijkheden maar de voorzetten waren te laat of onnauwkeurig om het publiek nog verder te verwennen.

Al met al was iedereen tevreden in Ten Post met deze 7-2 overwinning. Dat had niemand aan zien komen na een half uur voetbal, maar juist door deze achterstand is de score hoog uitgevallen: GVAV bleef op jacht naar goals wat achteraf gezien niet heel verstandig was aangezien het niks opleverde.

Ook deze week weer een mooie quote gehoord vanaf het vijandelijke kamp:
'we gaan hier in dit rotdorp toch niet verliezen van zulke boeren?!'

:-)

Fuse
  • Bezoekers:
  • Vandaag 16
  • |
  • Gisteren 151
  • |
  • Deze week 367
  • |
  • Deze maand 2792
  • |
  • Totaal 65063
webmaster : Joop de Vries Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © 2017 svTEO